En dan bedoel ik niet financieel gezond… maar kun je fysiek gezond ondernemen. Altijd zit ‘een goede gezondheid’ in mijn gelukswens voor het nieuwe jaar. Dat kan je niet altijd beïnvloeden en blijft ons grootste goed.

Deze week ontmoette ik Kim. Zij vroeg me of ik haar kon helpen bij de opstart van haar onderneming. Zij is er een voorbeeld van dat een gezond lichaam en een altijd scherpe geest niet vanzelfsprekend is. Als dit je door omstandigheden niet gegund is, maakt het het starten van een onderneming net een beetje uitdagender dan voor een ander. Kim ervaart dit, maar wil hoe dan ook iets voor zichzelf beginnen. En vanuit haar passie en kunde – gezonde voeding voor kinderen – op professionele wijze aan de slag gaan. Dus in plaats van in onmogelijkheden te denken, zijn we in deze coaching sessie op zoek gegaan naar de vele mogelijkheden die ze wel heeft.

Nadat ik mijn ervaring gedeeld heb hoe ik zelf tot ondernemen ben gekomen en wat daarbij mijn tips, tops en uitdagingen zijn geweest, hebben we ingezoomd op het plan van Kim. Welke ideeën zijn er al, waar ben je al mee aan de slag gegaan en wat heb je nodig? Ook hebben we een oefening gedaan in het delen van onzekerheden en belemmeringen, en hoe die te overkomen. Zodat je er vol vertrouwen voor kunt GAAN! Tot slot zijn we heel praktisch aan de slag gegaan met het concreet uitwerken van het kennismakingsgesprek dat ze op korte termijn met haar allereerste cliënt heeft. 

Genoeg stof tot nadenken voor Kim na afloop. Het duizelde een beetje, maar de sessie gaf haar vooral het gevoel van enthousiasme, dat ze er weer zin in heeft en het ook kan. Met concrete handvatten en acties kunnen nu de eerste stappen gemaakt worden. Ik hoop dat ik haar kan blijven volgen en op weg helpen. Ze leert niet alleen van mij, maar ik leer ook van haar. Net deze wisselwerking vind ik nou zo mooi aan dienstverlening

Het woord ‘dankbaarheid’ kwam veel voorbij tegen het einde van het jaar, misschien is dat jou ook opgevallen. Ik vroeg me daarbij af waarom ons dit met name bezighoudt bij het terugblikken op een voorbijgaand jaar. Waarom zou je daar niet elke dag bij stil staan? Voor mij een reden om onder het mom van de goede voornemens een persoonlijk ‘dankbaarheidsdagboek’ bij te houden. En deze sessie was er een sprankelend voorbeeld van. Dankbaar dat ik Kim op weg kon helpen en weer enthousiast wist te maken!

Deel hieronder een zakelijk moment waar jij dankbaar voor bent, ik lees het graag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *