Op dinsdagavond 10 juli was de eerste inspiratie meeting IF YOU CAN DREAM IT YOU CAN DO IT een feit. Samen met vier bevlogen toekomstige ondernemers ging ik het gesprek aan hoe je van een droom tot een succesvolle onderneming komt.

Hoe je merkt dat je er klaar voor bent, hoe je een concept steeds concreter uitwerkt, welke specifieke stappen je moet doorlopen, hoe je aan je verdienmodel werkt, etc. Ook heb ik concrete tips & tricks, tops en flops m.b.t. het ondernemerschap gedeeld. En zijn de deelnemers samen in gesprek gegaan over hetgeen ze nog tegenhoudt – de drempel, de barrière, de onzekerheid of wat dan ook dat ervoor zorgt dat je er nog niet vol voor gaat. 

Aan het einde van de avond hebben we besproken wat ieder voor zich ‘ontdekt’ heeft en waar ze concreet mee aan de slag gaan de komende tijd. Voor alle deelnemers andere accenten, maar er was een inzicht dat voor iedereen gelijk was dat ik hier graag met je deel.

Ook al heb je je concept goed in je hoofd of al op hoofdlijnen uitgeschreven, ga het tot in detail opschrijven, doorleef het! Dan kun je het daarna ook goed vertellen aan de buitenwereld. En als je dan uiteindelijk na vele voorbereidingen met je onderneming start, wordt je oorspronkelijke gedachte tot in het kleinste detail ten uitvoer gebracht.

Heb je deze avond gemist en wil je er een volgende keer graag bij zijn? In het najaar organiseer ik er weer een, met dezelfde thema’s, maar met een andere groep passievolle mensen aan tafel. Hopelijk met jou! Houd voor de concrete datum de website, LinkedInFacebook of Instagram in de gaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *